Kost och dietplan för IBS-drabbade.

lördag 30 maj 2009

Kostplan för testperioden

IBS-KOST

Följande livsmedel får ingå i testperioden:
• ris, risgryn, rismjöl, rismjölk (rice dream), riskakor, risdiet (dr kousa’s)
• Sojamjölk (utan smakämnen)
• Rapsy (rapsmjölk), rapsyfrutti (raps”filmjölk”) – det är pulver som finns i specialhyllan
• Majsmjöl, polentagryn
• Glutenfri pasta
• Glutenfritt bröd (Knäckebröd!)
• Ev. sempers glutenfria mjölmixar

• Kött (nöt, vilt, får, lamm) – många kan vara känsliga mot kött.
• Kyckling
• ”Vit” fisk (ej fet fisk)

• Grönsallad, isbergssallad
• Skalad slanggurka, inlagd gurka
• Morot, palsternacka
• Tomat
• Squash/zucchini
• Avokado
• Oliver
• Spenat, nässlor

• Honungsmelon/nätmelon
• Persika (färsk eller konserverad UTAN lag)
• Bär (blåbär, lingon, hjortron, hallon, jordgubbar, vinbär…)
• Hemmagjord saft eller sylt (bär, socker, vatten) – dvs. inget konserveringsmedel

• Örtté
• Olja
• Mjölkfritt margarin
• Socker, salt
• Peppar
• Gröna örtkryddor (oregano, timjan, dragon, basilika, mejram, dill, persilja)
Denna s.k. ”bas-kost” äter man tills man blir symptomfri, minst 6 veckor. Sen är det dags för återintoducering av livsmedel.

0 kommentarer: